Konflikter uppstår

Publicerat: 19 april, 2007 i Uncategorized

Jag vaknade upp med en obehaglig, välbekant känsla i nedre delen av magen. Vad var det det här betydde nu igen? Ohshitz, urinvägsinfektion! I USA har alla tranbärsjuice i kylen, så uppmärksam hade jag i alla fall varit. Jag tömde genast Arns reserver på den sura drycken och hoppades att det skulle hjälpa. Arn själv hade gått till jobbet och Aidan hade stuckit iväg för att möta en tjej han haft kontakt med på nätet i åtta år, utan att tidigare ha träffat IRL. De hade mötts på ICQ Random Chat (lite sunkvarning där, ja).

Under tiden hörde jag Golem muttra för sig själv.

– Jag sa vi skulle åka klockan tio idag. Nu är klockan halv tolv. Han drog över på tiden. Jaaa, deeet gjorde han. Han ska plötsligt träffa ytterligare en människa. Men den här gången ska han inte komma undan. Ånej. För jag kommer att ta väg 80. Jag åker inte till Idaho Falls. Inte en chans. Han sumpade det och nu kommer jag ta 80 och åka heeeeeeeeeeela vägen till Saint Louis*. Jag kan göra det! Det vet jag att jag kan! Oh yes, jag kan åka hela vägen utan att stanna en enda gång.

(Idaho Falls – Aidans hemstad under sina första levnadsår – var nästa planerade stopp.)

Jag harklade mig.

– Alltså, innan ni åkte på den här resan… snackade ni inte igenom var ni skulle stanna och vilka människor ni skulle träffa? Ni kanske behöver, hrrm, lära er att kommunicera lite bättre?

Han förklarade att de visst hade kommit överens om vad de skulle göra men att Aidan hela tiden ändrade schemat. Golem kände sig överkörd och utnyttjad. Aidan å andra sidan påstod senare att han berättat alla detaljer för Golem men att denne tenderade att glömma bort saker och ting. Han hotade med att inte betala sin del av bensinen vilket fick Golem att vackla.

– Jag fixar det nog… på nåt… sätt… kanske.

I bilen var stämningen spänd. Aidan behövde kissa men Golem vägrade att stanna. Jag hade ont till följd av infektionen och behövde verkligen också gå, men jag tordes inte lägga mig i tuppfajten.

– Stanna bilen! Jag måste gå! ropade Aidan upprört.

– Jag stannar inte förrän vi är i Saint Louis!

– Jag kissar i bilen om du inte stannar! Jag kan fan inte hålla mig längre! Jag lovar, jag kissar i din jävla bil!

Golem tvärnitade och Aidan och jag kastade oss ut ur bilen. Jag höll på att trampa rakt i ett elstängsel. Så snart Golem hade ätit en Subway-macka blev han på helt annat humör. Han tittade på en karta och förklarade att han bara fattat fel. Det insåg han ju nu, att Idaho Falls låg väldigt lämpligt till på vägen mot Saint Louis och att det skulle vara perfekt att stanna där…

*) Titta på en karta, inse att avståndet från Seattle till Saint Louis är skrattretande långt och att hans prat därför var helt orealistiskt.

 


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s