Smutsgris-VM i Idaho Falls

Publicerat: 20 april, 2007 i Uncategorized

Efter att ha passerat tårdrypande vackra berg med snötäckta toppar och glittrande bäckar (som Aidan missade eftersom han satt och chattade med sin telefon) i 13 timmar kom vi fram till den lilla staden Idaho Falls. Vi stannade utanför ett lägenhetskomplex där Aidans gamla barndomspolare han inte sett på tio år bodde. Först skulle vi hälsa på kompisens kompisar som bodde tillsammans i en trea. I samma stund som vi klev över tröskeln sköljde en våg av motvilja över mig. Lägenheten vi stigit in i var inte av denna världen. Det var en svinstia utan like. Det låg grejer överallt – Nintendoprylar trängdes med gamla, smutsiga mattallrikar på golvet, tomburkar, fläckar, mjölkglas, godispapper… you name it. Det fanns inte en ren yta i hela deras hem. Badrummet var en sevärdhet i sig. Själva toaletten var helt brun av vattenavlagringar (och diverse annat?), sittringen var nästan av och handfatet var igenproppat med skäggstrån, hår och smuts. Det här krävde dokumentation! Fram med kameran och på med kranen (så att ingen skulle höra avtryckaren). I ett sjukt stökigt rum (ja, stökigare än Aidans) satt en (ursäkta mig nu!) dallrande, sjukt fet människa på golvet och glodde på oss genom fyrkantiga glasögon.

Jag drog en stor suck av lättnad när jag insåg att vi inte skulle bo där. Men lyckan blev kortvarig. Rätt var det var satt vi hemma hos Tom Hall (Aidans bästa polare under tonåren), en kille med mörk, släpig röst och läspning. Hans rum var också överbelamrat med spelmaskiner och diverse andra apparater och det blev värre allteftersom dagarna gick. Det fanns ingenstans man kunde sätta ner en hel fot. När jag med mycket möda och stort besvär hade lyckats ta mig fram till badrummet fick jag nästan en ännu större chock än jag fått på det andra stället. Nedre delen av handfatet var täckt av ett tjockt lager av grova, brunröda skäggstrån, toaletten var brun inuti och det satt stora kockor av avföring på porslinsväggen nedanför ringen. En kartong full med skäggstrån stod på golvet bland ett 30-tal använda tops. På toaletten stod en coca-colamugg och lite varstans kunde man skymta tomma ölflaskor bakom högar av andra saker. Mitt i alltihopa låg en stackars Gameboy Advance och skräpade. Jag hade gärna betalat pengar för att slippa sätta mig på den muggen men ibland är man tvungen. Infektionen hade blivit värre. Det sved som eld och jag satt med ansiktet i händerna och tänkte: ”Det här händer inte, det är bara en dröm.”

Vi skulle egentligen ha bott hos Toms brorsa men denne hade försvunnit spårlöst så vi var tvungna att stanna hos Tom. Lyckligtvis hade han en bäddsoffa – för två. Aidan och jag tog den och själv sov han i sin datorstol. Stackars Golem trodde att han skulle vara tvungen att sova hos de första smutsgrisarna, men det vägrade han. Han bäddade med en fårskinnspläd i bilen.

– No way I’m sleeping at their place. No-no-no-no-no. It’s a fucking sty! See, messy is one thing, but you don’t have to be a filthy peasant!

Word!


Om några dagar kommer jag att publicera bilder på de två handfaten. I morgon lägger jag upp bilder på Toms rum. Men så länge tänkte jag visa lite vackra saker, såsom bergen i Idaho:Berg i Idaho


 

Berg i Idaho

 

 

Annonser
kommentarer
 1. Elrinth skriver:

  Släng upp diverse bilder från svinstian!!! 😉 I wanna rock!

 2. nintendotjejen skriver:

  Absolut, det kommer. Handfaten kanske dock får vänta ett par dagar eftersom jag fortfarande kör analog kamera och de bilderna är på framkallning. ”Toms” rum – coming up today! Hehe…

 3. Brittis skriver:

  Hej, Reste själv denna sträcka förra sommaren. Jag vet inte vart ni är på väg men du kommer antagligen att åka genom South Dakota. Om du har möjlighet så rekommenderar jag dig att besöka Crazy Horse Memorial. Kolla hemsidan!www.crazyhorsememorial.comKul Blogg förresten!B

 4. Fiendishrabbit skriver:

  Okej, följde länk ifrån aftonbladets sida.Grym blogg.Om det är som du beskriver det så är det nästan en roadtrip i Fear and Loathing klass.Gjorde en liknande Sommaren 2001 med cirka 15 pers (det egna gänget med 4 svenskar samt en hel bunt folk som de kände, en karavan på 4 bilar) för att vara med på en Gothic convention i San Francisco. Vi körde en bit längre söderut (från Ft.Lauderdale till Albuquerque till San Francisco) och hade en något högre budget dock. Det blev en del motell även om vi stannade på en bunt underliga ställen hos folk någon i karavanen kände (bla i Denton, där vi blev tvungna att stanna i 2 dagar eftersom att vi inte hade nog med chafförer som inte var höga/fulla).Fast om du ska på den convention som jag tror det är (om du nu inte skriver i efterhand så att det är den som var i mars) så är de möjligt att du träffar en tjej (svensk) jag känner. ”PPG” eller ”Iguana” så hälsa från ”BDB”.

 5. nintendotjejen skriver:

  Länk till inlägget med karta över resrutten hittar ni här: http://blogg.aftonbla…Fiendishrabbit:Ingenting är överdrivet, jag lovar! Jag har bantat ner texterna rejält också för att det inte ska bli för långt. ;)Låter som om du har varit med om nåt liknande! Låter grymt kul. Skulle velat läsa din resebeskrivning om du hade nån.Apropå att köra hög så gjorde faktiskt ”Golem” det ett par gånger. Då var jag rädd men jag märkte ingen skillnad på honom. Den convention jag kallar för ”PowerCon” (ett fingerat namn) brukar vara i januari.

 6. lejontunga skriver:

  imponerande, som att läsa en science fiction! Helt underbart att folk faktiskt gör såna här saker. /J

 7. Fiendishrabbit skriver:

  Tyvärr så kan jag nog inte göra min Roadtrip rättvisa så många år efteråt.Det är bara minnen från specifika tillfällen som finns kvar.Det är något speciellt att som 20 åring (fast på mitt ID så var jag 21, kompisarna fejkade ett och jag blev plötsligt 4 månader äldre pga diverse lagar om alkoholkonsumtion och inträde) köra rakt över USA tillsammans med en bunt goths, syntare och New Victorians…tja. Skumma typer =PNertonat försås (de mer extravaganta grejerna som några hade med sig, speciellt NVarna, var nerpackade för konventet) för man ville ju inte vara för provocerande om man är på roadtrip.Speciellt New Mexico State Police tyckte av vi var skumma för vi blev stoppade 2 gånger. Gick dock aldrig längre än att vi blev stoppade även om jag var en aning orolig när vi blir invinkade av en patrol och polisen säger något i stil med ”And I assume nothing shady is going on?” och puckot i baksätet (som är lätt hög på marijuana) fäller kommentaren ”They’re europeans, they’re supposed to be shady” och PPG som kör kan inte hålla sig (för det var bara 3 dagar innan som vi hade varit på partyt i Denton) utan börjar att skratta hysteriskt vilket betyder att killen i baksätet också börjar skratta hysteriskt och det blir jag (som är den enda i bilen som klär sig ganska mainstream och inte är märkbart piercad/tatuerad) som får försöka hitta på en bra bortförklaring om interna skämt osv.Och sen fick PPG göra diverse tester till polisen var övertygad om att PPG inte var full/drogpåverkad utan bara naturligt udda och vi får köra vidare.I efterhand är det dock hur kul som helst.

 8. nintendotjejen skriver:

  Fiendishrabbit:Haha, underbart ju!

 9. Dolly_Lee skriver:

  bläää va heeemskt!!! usch, stackars dig som hade den fruktansvärda infektionen :(men gryymt fina bilder iaf =)

 10. Magnus skriver:

  Spännande blogg den här kommer jag streckläsa när tillfälle ges.

 11. Axemia skriver:

  Ja det där låter verkligen äckligt Trivs dom verkligen så ? Har deras mamma /pappa inte lärt dem vad hygien är ? Du skriver verkligen kul och bra !Jag håller på att läsa alla dina inlägg nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s