En trasig skabbkatt i Illinois

Publicerat: 24 april, 2007 i Uncategorized

Ganska snabbt var vi ute på vägen igen. Vi for genom Iowa och Missouri. När vi passerat Kansas City visade mätaren att vi hittills åkt 6108 miles (ca 9830 kilometer).

Det var redan mörkt när vi anlände hos DrainZach och hans fru Jen i Alton, Illinois. Staten som Golem blivit bannlyst från. Han hade varit på en clownconvention då en brud visat tuttarna, alla hade börjat skrika av förtjusning och polisen hade kommit eftersom de trodde att det var ett upplopp på gång. De hade sprayat alla med tårgas och i sin blindhet hade Golem nitat en snut.

Hur som helst, DrainZach har ett buskigt, svart skägg värt att avundas och är en av de allra mest berömda tvspelsmusikerna. Mest känd är han för sitt medverkande i gruppen Street Ragers och sin legendariska Final Fantasy-cover. Han har spelat på samtliga PowerCons och känner Aidan hyfsat väl.

Det första Zach gjorde när när vi stigit innanför dörren var att visa oss lite YouTube-videos och sina PlayStation 2-inställningar. Då det blev dags att titta på någonting i hans studiorum passade jag på att gå på toaletten. I handfatet fick jag syn på en alldeles en sårig, tilltufsad katt. Den hade kliat sig sönder och samman och slickade sig oavbrutet. Rörelserna var mycket långsamma, blicken glansig och den reagerade knappt på någonting. Ena bakbenet var helt bart och den hade hårlösa fläckar över hela kroppen. Jag flämtade till. Vad var det med det arma djuret? Jag har sett ringorm och annat otrevligt på katter i Grekland och visst var det likt men jag hoppades innerligt att det inte var det den led av. Det smittar nämligen till människor… När jag satte mig på toaletten upptäckte jag att golvet invid väggarna var alldeles svart av katthår. Badkarskanten likaså. Jag vågade inte tvätta händerna därinne utan fick gå ut i köket.

Nu upptäckte jag också hur mycket katthår det var i vardagsrummet. Jag har flera vänner som är kattägare men aldrig förut har jag sett ett sådant lager av hår ovanpå en heltäckningsmatta och små, ska jag säga drivor, i möblerna. Satte man sig i soffan fick man helt enkelt päls. Hade de aldrig dammsugit? Illamåendet sköljde över mig och jag började rysa. Skulle jag inte utveckla pälsdjursallergi här så skulle jag nog aldrig göra det. För första gången på hela resan kunde jag inte le åt eländet. Inifrån studiorummet hördes glada skratt och låten I will survive* dånade ur högtalarna.

Jag tassade oroligt ut i hallen och vad fick jag se? Jo, skabbkatten som satt på min kudde! Är inte det Murphys lag så vet jag inte vad som är det. Jag började sparka på kudden för att skrämma bort den, hårdare och hårdare, men den tog ingen notis om mig. Den var sjukligt slö. Jen råkade se mig när jag stod och sparkade. Hon kan inte ha trott att jag var riktigt klok.

Det var en oerhörd lättnad att få veta att jag och Aidan skulle få sova i studiorummet – ett rum med mycket mindre katthår och som man kunde stänga om. Att borsta tänderna var dock lite knepigt eftersom man då var tvungen att spotta på katten.

*) Jag försöker inte vara fyndig eller nåt, det var verkligen den låten!

Här ser ni katten där den sitter och dricker ur toaletten. Som om den inte var nog äcklig ändå. Titta på bakkroppen och i örat. ”Tyvärr” syns inte det bara vänsterbenet. Snacka om att man var orolig att man skulle få, vad den nu hade, i rumpan! Precis mellan svansen och benet ser man lite av en svart rand med katthår.

Tilltufsad katt


Sådana här berg kan man få se i Nebraska:En raukliknande sten

 

 

Annonser
kommentarer
 1. Fiendishrabbit skriver:

  ”When in Rome do as the romans” och nödens lag i all ära.Jag hade nog freakat och tagit katten till en vetrinär oavsett konsekvenserna.Förlust av päls är nästan alltid ett symptom på misskötsel. Kvalster, ringmask eller stress är de vanligaste orsakerna hos katter eller hundar.Usch…

  • nintendotjejen skriver:

   Ok, en liten ”spoiler”: Jag hörde dem säga att de skulle ta den till veterinären så jag blev lättad. Den kanske inte hade varit sjuk mer än ett par dar? tänkte jag. Sen sa ”Aidan” att han trodde den hade varit i bråk och att han visste att dessa människor tog väl hand om sina djur. Så jag trodde att det var jag som var överkänslig och att den snart skulle få hjälp.

 2. Anonym skriver:

  puh, katten ser i alla fall inte lika skabbig ut som jag föreställde mig när jag läste inlägget!

  • nintendotjejen skriver:

   Jag försäkrar att den var mycket skabbig även om det inte syns! 🙂 Den blödde på flera ställen och som sagt, det bara benet är det som är vänt mot badkaret. Men det värsta var nog ändå blicken och det att den inte reagerade på nånting. Den var uppenbart sjuk.

 3. Kal skriver:

  Ser verkligen ut som grand canyon men det är väl långt därifrån? Lustigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s