Porrstjärnor och frihetsgudinnor

Publicerat: 2 maj, 2007 i Uncategorized

Vi vaknade upp i våningen i Brooklyn av att Cheran stod och kokade kaffe och bakade bröd. Någonting liknande hade vi inte sett under hela resans gång. Jag trodde först det var en hägring. Han sa god morgon med mjuk röst och frågade om vi sovit gott. Sen bar han fram mackor med ett halvt smörpaket på och chokladsmakande kaffe till sängen. Det var nästan som en dröm.

– Spike… så får jag äntligen träffa dig.

Han tittade rakt på mig med smala, vänliga ögon och jag fick för mig att han länge tyckt att jag var väldigt speciell och var fascinerad över att få träffa mig. Det var ömsesidigt. Men jag hade inte alls förväntat mig att han skulle vara som han var. På nätet har han ofta haft rykte om sig att vara den tuffa och roliga rapkillen. Och även om han verkligen var en cool, laidback, självsäker snubbe så var han samtidigt en av de raraste människor jag någonsin mött. Han framförde sin största hit live för oss med sin akustiska gitarr i sitt vardagsrum.

I Chinatown på ett bubble tea-hak mötte vi Cherans bror (också han före detta medlem av Chipper’s Hell-juryn), FaygoBoy, en slemmig grekjugoslav som hela tiden skämtraggade på mig och Ralph, som var ett stort Play Check-fan. Cheran hade sagt att:

– Han kommer inte att visa det, men inombords kommer han att vara helt exalterad över att få träffa dig. Han är verkligen ett stort fan.

Ralph ville ge mig pengar eftersom han laddat ner vår demo för länge sedan utan att köpa den. Jag föreslog att han skulle köpa en läsk åt mig istället, så det gjorde han. Sen gav han mig tio dollar i alla fall. Det var nästan lite svårt att höra vad han sa. Cheran hade berättat att den skojiga New York-dialekten inte längre existerar. Det är mest den äldre generationen i utkanten av staden som pratar så. Däremot pratade nästan alla New York-bor väldigt slarvigt, otydligt och fort.

Under hela vistelsen i USA hade jag inte fått se en enda sevärdhet så jag krävde att få se frihetsgudinnan. Vi tog färjan till Staten Island och då fick vi i alla fall se baksidan av henne på håll. En galen kvinna med en spritflaska i en papperspåse rusade fram till Aidan och Cheran som var mitt uppe i ett samtal om säkerheten på PowerCon och började gorma.

– Den här mannen (pekade på Cheran) sitter och är oförskämd och beter sig överlägset mot dig och du bara tar skit! Han föraktar ju dig! Du måste försvara dig!

– Eeeeh, va? Vi för bara en normal konversation.

– Men han ser ju ner på dig! Som han går på och pratar nedlåtande. Det äcklar mig! Sådana människor som han får mig att må riktigt jävla illa! Fy faaan!

Jag skrattade så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det komiska var att hon fått för sig att Cheran, denna genomgoda människa, skulle vara en högdragen elaking. Hon fortsatte prata med en annan passagerare om hur mycket hon avskydde killar som honom.

Vi gick sedan till en krog där man fick en gratis pizza med varje öl man beställde och där man fick ha hundar med sig.

Det verkar inte vara någon myt att man utan vidare kan ta kontakt med främlingar i New York. Cherans flickvän träffade en japansk kille som knappt kunde engelska på tunnelbanan och han tyckte hon var så söt att han ville följa med henne till krogen där hon skulle möta oss. Cheran och Ralph pratade också med en tjej, som de efter ett antal frågor förstod var porrstjärna. Hon hade varit med i filmen ”Cum on my tattoo”. Det ni…


Frihetsgudinnan bakifrån

Yaaaay! Jag fick i alla fall se baksidan av EN sevärdhet och även ta en jäkligt suddig bild!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s