Mina fördomar om USA har besannats

Publicerat: 9 maj, 2007 i Uncategorized

Jag försökte ha ett öppet sinne men till slut insåg jag att det stora landet i väst var precis exakt som jag trott att det skulle vara.

* De är helt fixerade vid snabbmat. Det är verkligen favoritsamtalsämnet. Man frågar varandra om den och den hamburgerkedjan finns på östkusten, betygsätter pommes frites och tar bilder på varandra utanför restaurangerna. Krogar ses som fantastiska sevärdheter!

Även skämten handlar om skräpmat och är många gånger obegripliga. De kunde peka på en reklamaffisch för salsa och vråla: ”Explosion of flavor, hahahaha!” eller garva åt löjliga(?) namn på kedjor: ”Taco John! That’s hilarious!” Ursäkta?

* En ny stat betyder nya läskedrycker och märken på chips. Får man inte tag på en viss läsk blir man ledsen och kinkig.

* Folk är väldigt oallmänbildande. Jag fick frågan om jag kom från Schweiz fyra, fem gånger och en man i 40-årsåldern frågade vad vi pratade för språk i Sverige. Andra liknande frågor jag fick finns i de tidigare inläggen. De förknippar Sverige med Swedish Fish (segt fiskgodis), Swedish Massage (vill jag veta vad det är?) och Swedish Chef (killen i Mupparna).

* Det finns varningsskyltar överallt. Den vanligaste är ”Caution: Wet floor” som man ser lite varstans. Golvet är väldigt sällan blött men halkar nån så kan innehavaren bli stämd. En gång såg jag ett litet barn snubbla över en varningsskylt. Jag föreslog då att det skulle finnas varningsskyltar för varningsskyltar men det var ingen som fattade det skämtet.

* Alla har varit med om minst tre bilolyckor. Man tar körkort när man är 15 – det kostar så gott som inget – och sen kör man så det ryker och hoppas på det bästa.

Jag har också lärt mig att:

* Ingen har en fungerande klocka.

* Man kan jobba som PlayStation-reparatör och ändå äga ett hus hyfsat nära en storstad.

* Man kan ge någon en komplimang för dennes tröja utanför ett dass på en bensinmack – utan att vara full.

* När man spelar tvspel skruvar man upp volymen tills man får tinnitus. Det spelar ingen roll om det är vedervärdigt blipp-blopp ala Atari 2600.

* Alla har glasögon. För stora glasögon.

* Allas framrutor på bilen är trasiga.

Jag älskar landet. Och saknar det redan som fan.

(Sista inlägget för den här gången kommer imorgon!)

Annonser
kommentarer
 1. Härlig läsning! :-)De är ett annorlunda folk, minst sagt.

 2. Elrinth skriver:

  chip-musik är knappast vedervärdigt!!! 🙂 stryk ska du ha för att ha skrivit så!najs najs, verkar som du lärt dig mkt om hur annat folk lever där i amerika ;)här… lite bra ny musik (som ej släppts):http://profile.myspac…&friendid=114146907spisa Wake Up Call.. Riktigt najs Ser fram emot deras senaste album! 😀

  • nintendotjejen skriver:

   Aha, så du tycker brummet/surret från Yars Revenge till Atari 2600 är musik? Ta och kolla en uppslagsbok, grabben! ;)I alla fall kan jag säga att ljuden från Q-Bert på högsta volym kl. 4 på morgonen kan få vem som helst att bryta ihop. Såvida man inte är smart som jag och har tagit ett gäng Cherry Vodka-drinkar och somnat.

 3. JKonline skriver:

  Det där med tröjan är ett underbart exempel!Kul med intervjun, förresten 🙂

 4. SingleStar skriver:

  När man åter till USA första gången har man med sig tusen fördomar. Efteråt har man tusen nya fördomar.Jag tänker inte åka till USA förrän man har bytt W-snubben i vita huset. Dagens säkerhetskontroller är löjliga.

  • nintendotjejen skriver:

   Men förutom W-snubben så är folk faktiskt otroligt trevliga! Det tycker jag nästan är viktigast.

 5. JKonline skriver:

  SingleStar: Du menar kontrollerna på flygplatserna? Jag tycker det vore ganska sorgligt om man inte tog säkerheten på allvar.

 6. Fiendishrabbit skriver:

  …Swedish massage är inget hemskt.Uppfunnet (eller snarare kodifierad) av Johann Georg Mezger så är det vad vi generellt kallar vanlig klassisk massage.Det kallas Swedish massage utomlands för att den utvecklades och spreds genom den så kallade Swedish Movement System (en skola inom gymnastik/friskvård som grundades av Per Henrik Ling på 1800-talet).När det gäller resten. Caution skyltar är väl ganska generellt amerikanskt. Allmänbildningen är väl si och så, men med tanke på att vi applicerar en genuint europeisk definition av allmänbildning så är det inte så konstigt(kan du namnet på alla USAs stater eller alla amerikanska presidenter?).Resten är väl snarare begränsat till en väldigt specifik kultur inom USA (där både Aidan, Golem och resten av folket du har bott hos tillhör diverse skilda grenar inom den här subkulturen)….förutom kanske det där med tröjan. WTF? =P

 7. nintendotjejen skriver:

  Jag hoppas att alla förstår vilken nivå det här inlägget ligger på – det är skrivet med glimten fett i ögat! Ungefär som han som inte visste någonting om konstmusik och skulle beskriva klassicismen: ”Hmm, det var en jävla massa stråkar!”Jo, Swedish massage är inget konstigt, jag vet, men det jag försöker illustrera att nästan inga svenskar (som inte har googlat på det förstås) vet vad det är vilket är intressant eftersom alla där borta vet det.Allmänbildningen… hmm, när jag var 12 bast visste jag nog att man pratade andra språk än svenska i andra länder i alla fall. Till exempel. 😉

 8. Fiendishrabbit skriver:

  ”som inte har googlat på det förstås”/me är hemskt nördig. För han googlade inte (förutom stavning och förnamn på Mezger).P.S: ”Swedish meatballs” låter också ganska suspekt =P

 9. kinapoker skriver:

  Jodå jag ska kämpa på med min annorlunda livsstil. Men du jobbar med något så annorlunda som TV-spel? har inte läste så många inlägg för att greppa vad du gjorde men vaddå, får du betalt för att spela TV-spel? =)

  • nintendotjejen skriver:

   Nej, jag jobbar inte med tvspel. Jag har ett band som gör metalversioner av tvspelslåtar. Under resan promotade jag detta band samt en tvspelsmusikfestival. Men det var mest för nöjes skull.

 10. Mårten skriver:

  ”Jag föreslog då att det skulle finnas varningsskyltar för varningsskyltar men det var ingen som fattade det skämtet.”hahahah, klockrent! =D

 11. Dolly_Lee skriver:

  haha precis som jag trodde hahaha.. men det där med deras humor? fan vad segt!!!!

 12. SingleStar skriver:

  nintendotjejen,Jo, folk är otroligt trevliga i USA. Jag har massor med vänner där som undrar när jag kommer dit eller allra helst flyttar dit eftersom de inte kan köra bilen till Europa då bro saknas.Men W-snubben irriterar mig till förbannelse.

 13. SingleStar skriver:

  JKonline,Jo, men tre säkerhetskontroller är mycket sämre än en säkerhetskontroll.Säkerhetskontroll ett tänker: – Missar jag något här tar de två andra det.Säkerhetskontroll två tänker: -Om inte ettan hitade vad skall jag då hitta. Då är det mer sannolikt att trean hittare det.Säkerhetskontroll tre tänker: -Om inte de två första hittade något kommer inte jag heller hitta något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s