Studion som Gud glömde

Publicerat: 12 september, 2007 i Uncategorized

Istället för att promota tvspelsbandet som jag borde har jag istället påbörjat en ny låt. Varför, inte bara jag, utan musiker över huvud taget ofta gör så är ett mysterium.

Hur som helst. Jag har byggt om en lillstuga på landet till en ghettostudio. Tio kvadrat rent jävla stök. Faktiskt plågsamt likt de många amerikanska pojkrum jag såg på roadtripen. Direkt när man kommer in får man akta så att man inte kliver på breakoutboxen till ljudkortet, ska man arbeta vid datorn får man använda Marshall Valvestate 100-wattaren som stol och miken som hålls fast med en distpedal och två kuddar på varsin sida får under inga som helst omständigheter rubbas, för då får jag göra om allt jag hittills lyckats åstadkomma. En tryckvåg från sprängningarna vid vägarbetet nedanför skulle med andra ord kunna omintetgöra allt. Men man får lov att hålla huvudet kallt.

100-wattaren ja… Det är en historia för sig. Den har min stackars bror släpat hit i regn och rusk på pendeltåget och bussen där han blev utskälld av chauffören som hävdade att man inte fick baxa ombord så stora kollin. Om man så mycket som petar på volymknappen utan dubbla hörselskydd kan man vara säker på att de få hörselceller man har kvar rensas ut. Därför måste jag, likt en sjuksköterska vid röntgen, rusa ut ur stugan och sätta mig på en bänk utanför vid varje tagning. Det är ganska knepigt eftersom man lätt fastnar i sladdarna när man skyndar ut och spelar man fel får man göra om hela proceduren. Tillvägagångssättet innebär också en del faror då rostiga spikar sticker upp lite här och var, fotpallen vickar som sjutton på det ojämna berget under och själva bänken dessutom är rutten. Mitt under en tagning kände jag bara hur den delvis rasade ihop under mig och jag föll nedåt några decimeter. Den tagningen blev inte så bra… Distraherande element i form av regn, småfåglar och granngubbar som nyfiket tittar på den flummiga gitarristen som sitter med stickad tröja och hörlurar ute på ett fallfärdigt sittbräde gör inte precis saken lättare.

113 dagar kvar till PowerCon… Aidan påstår att han är sjukt upptagen med att arbeta med conventionen men ärligt talat, han verkar mest hålla på med att rippa soundtrackskivor till tvspel, lägga upp torrents, bygga ut det redan gigantiska nätverket med nya datorer, kolla på såpor, äta burritos på Qdoba (ja, nästan varje dag) och pilla med open source-emulatorer. En gäst som han lyckats bjuda in till spektaklet i januari är i alla fall The Angry Videogame Nerd om ni känner till honom. Det ska bli ett sant nöje att få träffa denne knäppe herre och se om han är lika förbannad i verkligheten.

Annonser
kommentarer
  1. Petter skriver:

    Ha en bra kväll 🙂

  2. nintendotjejen skriver:

    Tack detsamma!Jag ska väl lägga andragitarren till outrot nu innan det blir mörkt ute. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s