Samarbeta med ett psycho?

Publicerat: 19 september, 2007 i Uncategorized

Herre du milde, vilken natt. Satt uppe till halv fyra på IRC och hade ett snack med Eric, killen jag hoppats skulle bli vår livetrummis om vi över huvud taget ska kunna genomföra ett gig med vårt tvspelcoverband PlayCheck borta i USA. Han är helgalen. Och samtidigt på något underligt sätt helskön. Diskussionen blev lätt kaotisk:

<Eric> Nja, jag tror inte det vore någon bra idé. Jag menar, det skulle ju inte vara Play Check i så fall. Du vill spela på PowerCon och försöker samla ihop livemusiker bara för att du anser att de är skickliga nog. Jag tycker det är jättekonstigt att du ens kan tänka tanken.

<Spike> Låt mig förklara. Vi är tre medlemmar i bandet. Jag och sångaren är jätte-på när det gäller den här spelningen men trummisen har fått förhinder.

<Eric> Men det är ju en tredjedel som inte kan komma!

<Spike> Nej, det är två tredjedelar som kan komma! Typ, är glaset halvfullt eller halvtomt? Det är en fråga om inställning.

<Eric> Det är som att det finns tre olika element: Eld, vind och hjärtslag och inget av dessa tre element kan ersättas! Ingen annan bör träda in i er cirkel.

<Spike> Hahaha, nej nej, så ser inte jag på saken. Vi har alltid varit ett projektband.

<Eric> Då har du inget band! Din trummis bryr sig uppenbarligen inte eftersom han inte kan boka in festivalen i sin almanacka. Det finns andra band som har jobbat häcken av sig i flera år och inte ens får chansen att spela på PowerCon. Tycker du det är rättvist? Du kanske borde kicka alla medlemmar istället och sätta ihop ett band med folk du kan lita på. Dessutom har du aldrig ens varit på PowerCon förut! På vilket sätt förtjänar du att ta platsen från ett annat band?

<Spike> Kanske för att vi har jättebra låtar?

<Eric> Eran typ av låtar är fruktansvärt uttjatade! Jag vill inte ens ta i dem med tång! Varenda jävel har spelat den där skiten. Dessutom är era arrangemang ”basic arithmetic”.

<Spike> Det var ju Nirvanas låtar också.

<Eric> Ja, och titta vad som hände med dem!

(Hehe, jag gillar hans argumentation där.)

<Spike> *tar livet av mig*

<Eric> Vill du verkligen bli utbuad av hundratals hånleende gamers bara för att du ska få inta scenen och spela ännu en version av det så uttjatade öppningstemat till Zelda?

<Spike> 1. Vi ska inte spela öppningstemat till Zelda. 2. Folk kommer antagligen att vara så distraherade av min kortkorta lackkjol att de inte kommer att ha tid att bua.

<Eric> Men skulle jag trötta ut mig för er skull bara för ni ska få den äran? Jag finner ingen som helst motivation i det!

<Spike> Vi spelar helt enkelt bara fyra låtar så att vi inte tar oss vatten över huvudet.

<Eric> Fyra låtar??? På vilket sätt skulle det vara värt det?

<Spike> På vilket sätt skulle det inte vara värt det?

<Eric> Förra PowerCon, då spelade jag faktiskt 45 låtar!

<Spike> Jaja. Du gör på ditt sätt och andra gör på sitt sätt. Sådan ser världen ut och det gör den bara vackrare. Du är väldigt idealistisk och det tycker jag är beundransvärt. Jag uppskattar det verkligen.

<Eric> Man måste ju ändå vara motiverad. Jag har spelat trummor sen jag var sex. Jag kan spela vilken stil som helst, men jag vill inte anstränga mig för ett quasi-Play Check för att du ska få en anledning att stå på scen!

<Spike> Det är ok. Jag skulle aldrig drömma om att tvinga någon. Jag trodde bara att du ville. Förlåt om jag fattade fel.

<Eric> Jag skulle kunna göra det bara för att jag tycker det är så kul att du älskar det här landet så mycket att du redan vill komma tillbaka hit. Skulle det passa dig att köra på fredagkvällen?

<Spike> Självklart.

<Eric> Det är alldeles för svårt att säga nej till det här: (skickade en länk till en bild av mig). Du är väl inte lesbisk eller gift?

<Spike> Ingetdera. Fittor och vigselringar är båda saker som skrämmer mig väldigt mycket.

Jag älskar verkligen folk som säger vad de tycker. Men jag började få kalla fötter. Inte kan man väl genomföra en lyckad spelning om en person har den där attityden? Aidan sa bara att: ”Äh, börja öva på låtarna du. Gör så mycket du kan. Det ordnar sig säkert. Eric är jätteduktig och väldigt pålitlig när det gäller. Däremot har jag har aldrig lyckats förstå mig på honom. Han förbryllar mig bara mer och mer för varje dag som går.”

Okeeeeej, vad gör jag nu?

Annonser
kommentarer
 1. Fiendishrabbit skriver:

  Jag gillar den där (ultrakondenserad Spike/Eric konversation):Eric, ”Fan jag vill inte spelar med er! Aldrig i livet.”Spike, ”Ok. Om du inte vill spela med oss, OK”Eric, ”Så vi spelar på fredag eller?”.Och det är någon med den här ”rekommenderad av Aidan” och ”Han är pålitlig när det gäller” som får mig (efter att ha läst din blogg) att bli misstänksam, sa inte Aidan det om Golem också?Men det blir säkert bra, och om det inte blir bra så blir det säkert utmärkt bloggmaterial. Så det är en Win-Win situation för mig =D

 2. nintendotjejen skriver:

  Ja… något schizat! kanske en psykolog kan läsa igenom detta och ge honom någon diagnos? ;)Aidan tycker verkligen om alla sorters människor. Det är ju en bra egenskap, men liiite kritisk är också bra att vara. När nån får värsta vredesutbrottet och bara vrålar står han bara och tittar en stund och säger sen: ”Jamen, om vi gör så här då…?”Jag vet inte hur många som är intresserade av den här bloggen. Jag har massor med mer material som jag inte plitat ner. Ser ju att det är folk som läser den, men få som kommenterar. Så ja, om ni vill ha mer skrivet får ni allt säga till! 🙂

 3. fiendishrabbit skriver:

  Till.=D

 4. nintendotjejen skriver:

  Ok, ska försöka få ihop till ett par inlägg till kanske.

 5. Christian skriver:

  har följt din blogg från början, å de har varit sjukt kul att ta del av din resa! har varit lat nog att inte orka kommentera något bara! =) så släng gärna upp lite mer om du har! =)ha de bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s