Bli fet, bli rik

Publicerat: 15 oktober, 2007 i Uncategorized

Ska kanske förtydliga att föregående inlägg visserligen var ett äkta recept, men att det inte var meningen att någon skulle inspireras av det. Det var ett exempel på hur sunkigt det kan bli när amerikaner tror att de slår på stort.

Hur som helst, fan vad jag inte längtar tillbaka till maten. Jag är en av de lyckligt/olyckligt lottade som inte kan gå upp i vikt men som verkligen skulle behöva få i alla fall lite mer fett på mina arma knotor. Speciellt som jag gick ner ett och ett halvt kilo sist jag var i USA och som jag inte lyckats gå upp sedan dess trots idogt fikande. Redan första dagen, ja faktiskt till och med innan jag åkte, fick jag höra att jag skulle återvända till Sverige som en fet människa. Till slut kunde jag inte hålla mig längre utan ingick ett vad med Aidan. Om jag gick upp minst fyra kilo under resans gång skulle han få 100.000 dollar. Om inte skulle ingenting hända. Efter någon vecka då han ivrigt berättat om vadet för folk, som alla varit överens om att det var oerhört lättförtjänta pengar, suckade jag bara roat och sa: ”Ok. Make it two!”

Jag har aldrig tidigare varit med om att vara så hungrig att jag skulle kunna mörda och sedan knappt kunnat få ner en bit när det väl blivit dags för käk. Det är en underlig känsla som inträffar i de sällsynta fall då en svensk sitter på en amerikansk sylta och försöker trycka i sig någonting som innehåller vitt, sött, flottigt bröd för hundrade gången i ordningen. Och det fick mig att börja småskratta över misären varpå alla andra undrade vad som var så roligt. Kulturkrock kallas det visst. Kulturkrock kallas det också när folk piper exalterat över hur gulligt det är med en redan hyfsat överviktig femåring som trycker i sig två vuxenportioner thaimat medan man själv mest får associationer till typ2-diabetes och fetma.

Det finns smala människor också där borta (förutom dem man ser i tv-serier alltså), men de ser ändå lite plufsiga ut på något sätt. Det är svårt att beskriva. Undrar vad de tänker om mig? Arn var ärlig en gång och sa rätt ut: ”Men var gör du av maten någonstans? Seriöst. Går du och spyr eller?” Då är det bra att kunna servera ett färdiguttänkt standardsvar: ”Nej, det är min hjärna som förbränner allt. Den jobbar tokigt mycket, hela tiden, kräver massor av bränsle!”

Ungefär tio veckor kvar tills jag åker nu om inget väldigt oförutsett såsom en nackfraktur eller liknande inträffar. Fram till dess kommer den här bloggen av förklarliga skäl inte att uppdateras så ofta men jag ska försöka göra ett inlägg i alla fall en gång i veckan. Nyheter om PlayCheck, kanske lite skvaller, bilder och minnen från resan som poppar upp och som jag glömt att plita ner. Men sen jävlar…!

Annonser
kommentarer
 1. Matilda skriver:

  Amerikanerna verkar onekligen äta otroligt fet mat. Det är rätt äckligt egentligen.Tack för hjälpen förresten

 2. Fraze skriver:

  Käka och väx håll skinnet spänt är ett motto ganska många lever efter.

 3. Viktoria skriver:

  Jag är sugen på att åka bil genom usa, men hur mycket pengar tror du jag behöver spara ihop till det? 🙂

  • nintendotjejen skriver:

   Hmmm. Jag gjorde kanske av med 150 dollar allt som allt, men då bodde vi bara hemma hos folk (aldrig på hotell), åt alldeles för lite och blev bjudna på en hel del mat. Sen åkte jag på en urinvägsinfektion också à $160 till. Bensinen kostade $500-600, men den betalade inte jag. Bilen var den ena snubbens, så vi hyrde inte eller så.Som du märker var omständigheterna lite speciella. De som har skrivit den här bloggen: http://malre.blogspot… vet förmodligen bättre.

 4. Ass Itch skriver:

  Jag tycker det är rätt så kul att så många blev inspirerade, utav av ditt förra inlägg.

 5. Ass Itch skriver:

  Det roligaste var att nästan ingen reagerade på att det stog färdigsmält ost, här säljs det ju endast på max och liknande ställen.

  • nintendotjejen skriver:

   Dels det. Och sen rubriken: Gourmetmat. :)Den här bloggen kommer att fortsätta att fnissa åt sunkigheter av det här slaget. Det är förresten vad den gjort hela tiden.

 6. Verity skriver:

  De gånger jag varit i USA så har jag också gått ner i vikt. Sist jag var där så längtade jag efter vanlig svensk husmanskost så att jag höll på att bli tokig. Levde på bakad potatis på SubWay vill jag minnas och egentligen skulle den köpas som tillbehör (!) till annan fet mat, men jag köpte den som huvudrätt bara för att få äta något som var rent, naturligt och obehandlat.

 7. tomSmoke skriver:

  tänkte bara att ni skulle få en paus i julhandlandet och kolla på en julmetallåt –> http://www.youtube.co…med åsikter är det som med rövar – alla har en/tom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s