Det är inte lätt när det är svårt

Publicerat: 14 november, 2007 i Uncategorized

Sådärja! Nu har man bokat en resa till USA igen. 28 december till 24 januari kommer jag att vara borta och det kommer förhoppningsvis att bli jävligt crazy. Precis som bokningen i sig var. Puh, vilken pärs!

Det var kring midnatt då jag satte mig för att söka efter resor på TravelStart.se. När jag äntligen hittat datum och tid som skulle passa kröp det plötsligt fram att Aidans (som jag ska bo hos) mamma skulle ha ett sent julfirande någonstans kring sista helgen i januari. Exakt när gick inte att få reda på eftersom mamman inte var anträffbar och inte hade en fungerande mobiltelefon. Då han äntligen fick tag på henne var hon tvungen att prata med sin man och kolla ungarnas kalendrar. Allt detta medan potentiella flygbiljetter gick åt på löpande band.

Till slut fick jag två datum då det passade att jag åkte hem. Det var vid det här laget knepigt att hitta bra priser kring de aktuella datumen. Många av de biljetter som gjorde att man kunde åka med samma flygbolag efter mellanlandningen (så man slipper checka in bagaget på nytt) var redan borta. Plus att jag fattade nada eftersom alla tycktes köra med s.k. piggybacking (att ett flygbolag tar ett annat flygbolags plan). Det är ett virrvarr av uppgifter på sådana där resebyråsajter.

Ni vet hur det är, sen vill man kolla igenom allting ungefär 30 gånger så att det verkligen blivit rätt. Precis och jag menar precis när jag skulle trycka på ”Bekräfta” så dog mitt Internet. Jag noterade oroligt en snöstorm utanför fönstret och drog sedan ur modemet i hopp om att det skulle hjälpa. Det var bara det att jag hade dragit ur fel modem. Innan jag upptäckte det hade det gått en bra stund. Jag hade uppenbarligen haft ”a blonde moment”. Efter att ha dragit ur och startat om rätt modem funkade det så äntligen. Jag gjorde om bokningen, kollade igenom allting 30 gånger till och klickade på bekräfta. Bara för att få följande meddelande: ”Du måste vänta 60 minuter innan du kan boka samma resplan igen.” Doh! Det var bara att vänta. Skulle jag aldrig få sova?

Nu är det kirrat i alla fall. Jag kan dock inte låta bli att undra om allt strul var ett dåligt omen, en varning från ovan. Hallååå, jag behöver inga varningar, jag vet redan att resan kommer att bli jätteknasig!

Annonser
kommentarer
 1. Mie skriver:

  Ha en trevlig resa!Mie

 2. Nina skriver:

  Åååååå….ta med mig!!!!!(Så tar jag med Lasse…okey????)KRAM

  • nintendotjejen skriver:

   Jafan, Lasse (Åberg) skulle passa in där så hårt! Han kunde få hoppa in med sin akustiska gitarr i ett av nintendobanden och sen skulle han kunna sälja Musse Pigg-dockor i ett av stånden!Ni är båda sååå välkomna! 😉

 3. Melanie skriver:

  va spännande allt låter.. älskar att resa.. hade gärna osså velat bila genom staterna!!! Hur mycket kostar hela detta kalas`?? Nyfiken om jag själv någon gång vill göra något liknande.

  • nintendotjejen skriver:

   Hmmm. Jag gjorde kanske av med 150 dollar allt som allt, men då bodde vi bara hemma hos folk (aldrig på hotell), åt alldeles för lite och blev bjudna på en hel del mat. Sen åkte jag på en urinvägsinfektion också à $160 till. Bensinen kostade $500-600, men den betalade inte jag. Bilen var den ena snubbens, så vi hyrde inte eller så. Som du märker var omständigheterna lite speciella. De som har skrivit den här bloggen: http://malre.blogspot… vet förmodligen bättre.

 4. TomSmoke skriver:

  Kul att du bokat resan. Kom du under 5000 kr? Har du fått den helt sponsrad? Tar du med yxan? ;DOT: Sitter och gör låtar med nån sorts julanknytning. Somnar jag eller grinar av en låt vet jag att den kan bli ganska ok.Peace/tomvixton.blogspot.com

  • nintendotjejen skriver:

   Jadå, jag fick den för 4200. Mellanlandning i Frankfurt. Sponsrad? I wish. Yxan? Nej, eftersom vi inte ska spela där i år så gör jag nog en fransk manikyr innan jag drar, heheh!Somna av jullåtar låter skönt. Istället för ”rödvinstönt” kan du då bli en ”glöggtönt”? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s