Ditsatt

Publicerat: 25 mars, 2008 i Uncategorized

Dagens frukost: Chips med ostsoppa.

På väg från ”stället med den bästa friterade kycklingen ever” (enligt Aidan) såg vi en bilförare som satt och drack öl. Aidan noterade vilken väg snubben svängde ut på och tog upp telefonen. När han uppgav registreringsnummer, bilmärke, färg samt vilken väg bilen åkt förstod jag att det var polisen han snackade med och jag tänkte: ”Lägg aaaav!” Jag var tvungen att vända mig bort för att han inte skulle se hur svårt jag hade att hålla mig för skratt.

– Jaså du, det där hade jag inte väntat mig, sa jag när jag lyckats kväva allt som liknade ett leende.

– Vadårå? Flera av mina vänner har dött till följd av rattfylla. Jag är trött på fyllon! Efter PowerCon har jag ingen som helst tolerans för folk som beter sig dumt när de dricker. Dessutom har jag inga problem med poliser. Jag börjar bli van vid dem!

Jag frågade om polisen hade tid med sådant här. Jadå, de blir tydligen bara glada om de får något att göra i den lilla hålan Charlottesville.

Senare var det jag som fick agera polis. Musikpolis närmare bestämt. Aidan och jag satt och softade och lyssnade på Ghost House, ett av banden som lirat på årets PowerCon. När sologitarren kom in kunde jag inte hålla mig.

– Den där killen kan ju inte lira. Hans anslag är katastrofalt.

– Jaha? Sånt hör inte jag, vet du. Allt jag hör är en gitarr och i mina öron låter den hyfsad.

– Men alltså, synket mellan höger och vänster tass finns bara inte. Det är därför det låter så där ryckigt. Han slår inte an strängen samtidigt som han trycker ner den… Vad gör du?

Jag tittade mot Aidans datorskärm med det obegripliga Linux.

– Jag talar om det för honom.

– Vaaaaa?!?!

– Ja, jag har gitarristen här på AIM och nu har jag talat om för honom att du tyckte att han sög. (…) Vadå, varför ser du ut så där? Jag försöker bara hjälpa honom.

Jag och min enormt skitstora megabautatrut…

Annonser
kommentarer
  1. Fiendishrabbit skriver:

    urk. Chips med Ostsoppa till frukost?Och wtf är det med Aidan. I alla fall som svensk så är kritik något väldigt personligt och privat (vilket självklart leder till mycket skitsnack bakom ryggen på folk).

  2. nintendotjejen skriver:

    Ja, man fick ta vad man fick. Låg det mat på golvet så fick man äta det. Snabbt som fan så ingen annan hann före. :)Aidan försökte ”hjälpa” honom sa han, så han kunde få tips från ”experten” och förbättras. Hmmmm. Vet inte om det funkar, men kan hoppas på att en med det nonchalanta gitarrspelet inte heller bryr sig om kritik.MEN däremot är Aidan, Chip och Golem experter på just skitsnack bakom ryggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s