Ännu fler fördomar om USA

Publicerat: 18 april, 2008 i Uncategorized

 • Många håller hårt på regeln om att inte börja supa före 21 års ålder (och många skiter i den såklart). Det är vanligt att köra bil vart man än ska ta sig så många är inte alls vana vid att dricka. Säger någon att ”faaan, vad vi ska kröka ikväll!” så får man ofta ta det med en nypa salt och det händer också att vissa inte vet hur mycket de tål (hostMaxhost).
 • Man hjälper främlingar. Av någon anledning fungerade inte rörelsedetektorn till handfaten på toaletterna på flygplatsen för just mina händer (jag vet, jättekonstigt) och genast var en dam framme och försökte på olika sätt hjälpa till att hålla sina händer under så att jag skulle kunna tvätta mig. En gång när det ösregnade och vi gick omkring på en parkeringsplats såg vi en tjej som glömt nycklarna till sin hundbur. De jag var med stannade direkt och hjälpte henne att mecka upp låset.
 • Företag kan vara väldigt lättsamma till sättet. Aidan gick på anställningsintervju med öppen gylf och påstod att det var därför han fick jobbet. När man frågade chefen för Hiltons sales & marketing-avdelning hur hans helg hade varit sa han: ”I got to drink, so it was ok!” Dessutom hade hotelledningen skrattat en hel dag åt en tråd på PowerCon-forumet där man kunde läsa att en tjej råkat ut för ”eyehumping” på förra årets convention.
 • Fräcka, pubertala kommentarer är ofta förklädda komplimanger och nästan obligatoriska i snacket med kvinnor. Man kan undra vad fan de menar när de säger: ”Ok, kul att du kommer hit, nu måste jag bara hinna installera en kamera i duschen!” men det betyder bara kort och gott ”Välkommen!”

  Ännu ännu fler fördomar kommer på måndag! (Det finns ju hur många som helst, inte sant?)

Annonser
kommentarer
 1. Zmilla skriver:

  Kul med ett inlägg om fördomar med glimten i ögat och utan ilsken butterehet. Jag ser fram emot att läsa om fler fördomar då jg själv bott i landet over there.

  • nintendotjejen skriver:

   Kul! ;)Jag är helt kär i landet och vill gärna flytta dit. Är själv halvgrek så har väl länge känt att Sverige inte är rätt land för mig. Känner att amerikansk mentalitet ligger någonstans i mitten av de två.

 2. Hannah skriver:

  Jag har aldrig riktigt förstått varför alla ska vara så hjälpsamma och trevliga i USA. Jag har en släkting som bor i Hollywood. Ibland så brukar jag tvinga honom att skicka en massa tuggummipaket till moi. Alltid när jag ska ringa och tacka honom så svarar någon annan på hans jobb. Jag blir alltid lika chockad över att de aldrig slutar att ställa frågor. Sen så fattar jag inte varför nästan alla samtal slutar med att gud ska vaka över en.

  • nintendotjejen skriver:

   Ok, jag älskar hjälpsamheten! Men Gud har jag aldrig hört talas om en enda gång då jag varit där borta.

 3. fiendishrabbit skriver:

  Men om du flyttar till USA, hur ska du då hitta en icke-psykotisk trummis?Ah, the mysteries of life.

  • nintendotjejen skriver:

   Alla musiker är mer eller mindre psykotiska, att de kan lira är huvudsaken. Kan avslöja att fortsättning följer i detta intressanta ämne!

 4. Anonym skriver:

  Ang. lättsamhet i företag. Svenska företag är helt hysteriskt formella när det gäller anställning eftersom det kostar så mycket att både anställa och avveckla folk. Det borde vara mycket enklare och billigare så skulle det bli mer dynamik. Kanske är det så i USA i vissa fall då man slipper hejdlöst formella och segdragna anställningsprocesser. Jag skulle också villja flytta till USA, helst till the Bay Area. Just nu jobbar jag dock på en internationellt präglad arbetsplats så det känns som att vara utomlands. Lite OT, jag har köpt in en ny akustisk svart ”western” gitarr med mycket fin finish importerad. Kapslad mekanik, inlays, justerad hals. Vad tycker ni att den är värd?ha en jämrans bra weekend!¡updated blog alert!tomsmoke.blogspot.com

  • nintendotjejen skriver:

   Hela landet känns i och för sig mycket mer avspänt än Sverige men det är säkert en del av förklaringen. På Wendys får tydligen folk kicken på löpande band. Kommer man för sent en gång så kan man vara rökt. Massa tid går åt till att skola in nytt folk. Men det går lätt att få ett nytt okvalificerat jobb.Låter ju fint, vad är det för märke på gitarren? Öh öh! Förresten! Din blogg går ju inte att kommentera på om man inte är medlem på blogspot.

 5. Hannah skriver:

  Efter att jag skrev det där kom jag på att han tyvärr umgås med den ”kristna högern” därav allas prat om gud.

 6. Hannah skriver:

  Dom är verkligen konstiga. Jag fick barbiedockor ända fram tills jag var 18 år. Sen så får jag alltid heligt vatten i julklapp. Hedningar is da shit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s