Så förbättrar du din engelska

Publicerat: 28 april, 2008 i Uncategorized

Under tiden jag väntar på att Våfflan ska komma hit och att senaste nytt om Play Check ska bli officiellt tänkte jag fylla ut bloggmaterialet med att ge er mitt ”Million Dollar Tip” på hur jag förbättrade min engelska såtillvida att det nästan har börjat kännas som ett nytt språk. Med dagens ständiga tillgänglighet till information via Internet kan man själv åstadkomma underverk som skulle kosta multum om man istället valt att gå en kurs.

Nu kanske ni tror att jag kommer att skriva: ”Åk till Staterna och prata prata prata med infödingar!” men nej, att åka till Staterna fick mig bara att inse hur dålig jag var – trots att jag varit recensent för en spelmusiksida i tre år, chattat och läst på forum en jävla massa, läst romaner och bloggat på engelska. Tro inte att någon kommer att vänta tills du pratat klart om du måste tänka i två sekunder på ett ord, nej, du riskerar att bli fullkomligt överkörd och du kommer inte att möta speciellt mycket förståelse för att du inte kan språket som de. Så i och för sig, som motivation fungerar det utmärkt!

Hur som helst bestämde jag mig för att ta tag i det där ordentligt så jag pluggade in tusen nya glosor. Så där bara. Men det är inget jag rekommenderar vem som helst att göra. Det är lite väl meretricious. Här följer istället den metod jag föreslår. Jag har delat upp den i tre delar för att inte varje blogginlägg ska bli jättelångt.

1. Börja med att leta upp en blogg på engelska. Den måste uppdateras ofta alternativt ha ett omfattande arkiv, vara skriven av en native och språket ska vara någorlunda korrekt och varierande. Det underlättar om författaren till bloggen har samma kön och intressen som du själv samt att personen i fråga skriver om hyfsat vardagliga ting.

Detta kan du göra tills imorgon då jag fortsätter med att förklara min metod!

Annonser
kommentarer
 1. fiendishrabbit skriver:

  Och jag som trodde att det korrekta sättet var att:1. Undvik alla typer av subkulturer. Goth, Chippers, chavs, furries och framför allt otakus. Där de flesta av dem kan anpassa sitt språk till mainstream kultur (det sker ganska automatiskt) så har du inte någon sådan tur. Det är ungefär som att åka till Rosengården för att lära sig att tala formell svenska.2. Undvik omogna och sarkastiska män i 15-30 års åldern som är mer benägna att håna än hjälpa.=D

  • nintendotjejen skriver:

   Ja, det finns de som är oerhört taskiga och de hjälper inte precis men man lär sig hantera dem efter ett tag. Jag tycker inte nördar har ett speciellt risigt eller förenklat språk. Det är skillnad från person till person såklart, precis som i svenskan. Men just därför är bloggar så bra att rikta in sig på – de använder en blandning mellan tal- och skriftspråk.

 2. Zmilla skriver:

  konstigt jag upplevde det precis tvärtom med amerikaner. De var alltid djuupt imponerade av min engelska och att jag slog dem på fingrarna i politiska debatter och akademiska uttryck emellanåt gjorde dem t.o.m lite ödmjuka ibland. Nu har jag (ehmm…hade)nästintill ingen accent vilket bidrog till mycket, har man rent uttal kan man säga fel ibland..

  • nintendotjejen skriver:

   Jag har också träffat på såna som varit imponerade av mig. Men det där hänger ihop med vem som är nonchalant, har ett skitigt hem, armbågar sig fram och skiter i andra. Ni som läst den här bloggen mycket förstår säkert vilka jag syftar på.Det har att göra med artighet och uppfostran såklart men min erfarenhet är att många ÄR ganska bortskämda. Garvar bakom ryggen på French Canadians och sånt.

 3. fiendishrabbit skriver:

  Förenklat är nog fel ord.Det är snarare att du kommer att börja använda internt slang/fackspråk, för att inte tala om de meningsförskjutningar som sker inom subkulturer, där ord får en förskjuten eller helt förändrad innebörd.

  • nintendotjejen skriver:

   Ok, nu hajar jag.Jag tänker inte avslöja vilken blogg jag har jobbat med – alla måste hitta en blogg som passar just dem – men jag kan i alla fall berätta att det är en tjej som är jätteduktig på att skriva. Och hon är inte en gamer. 😉 Vi har liksom mer gemensamt i sättet vi uttrycker oss på tror jag och det är ju en fördel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s