En amerikan i Stockholm

Publicerat: 14 maj, 2008 i Uncategorized

Jag log lite för mig själv där jag stod på Centralstationen och väntade på tåget från Nyköping som snart skulle ankomma. Det var en ren chansning. Jag och Våfflan hade pratats vid via Facebook och AIM om att han skulle komma till Stockholm den här dagen, men helt plötsligt utan förvarning hade han bara gett sig iväg till Holland och kunde inte längre nås via nätet. Tåget tuffade in och mina smått närsynta ögon kisade och försökte scanna av vagnarna som passerade. Plötsligt, på övervåningen så… DÄR! Där var han ju! Jag blev full i skratt. Samma kille som jag delat säng med på PowerCon och som jag hängt med i PowerConHouse befann sig nu på T-Centralen! En lite underlig känsla. Han fick en hastig kram och var tvungen att stanna till och dra upp sina byxor som han var precis på vippen att tappa. Våfflan. Så långt ifrån den amerikanska fetto-stereotypen man kan komma. Snarare hyfsat benig och alltför nonchalant för att skaffa sig ett vettigt bälte (en förrädisk combo). Med sitt långa, lockiga hår och svarta skinnjacka som inte hade långt kvar innan den fullkomligt skulle falla i bitar, liknade han mest en hårdrockare. Till personligheten dock mer en bohem som tog de stressade stockholmarna som föste undan honom när han stod i vägen fullkomligt med ro. En sekund i taget.

– Vad vill du hitta på?

Jag ställde frågan för jag vet inte vilken gång i ordningen och fick återigen ett ”I don’t know” till svar. Av våra konversationer på nätet hade jag dock förstått att det han allra helst ville göra var att ”explore urban areas”. Så jag tog honom till Gamla Stan och vi åkte upp i Katarinahissen. Han ville se om han någonstans kunde hitta en ”flail” till Katie. Jag berättade om mitt stridsgissel som jag har på väggen men han blev alldeles tyst. Senare kom det fram att det inte alls var en sådan han var ute efter utan en piska för s/m-lekar. Katie hade en flickvän nu, berättade han vidare. Hon var fortfarande tillsammans med Reeve förstås men varför nöja sig med bara en pojkvän? Jag kunde inte låta bli att undra om den där flickvännen lika gärna kunnat varit jag, om jag varit mer liberal.

Vi åkte hem till mig och hämtade ner den stora gästmadrassen från vinden. När sambon kom hem började vi laga vegetarisk lasagne alla tre. Våfflan är vegetarian och har aldrig i hela sitt liv ätit kött. Dessutom är han allergisk mot majs vilket är smått katastrofalt om man bor i USA. Där är nämligen corn syrup ett väldigt vanligt sötningsmedel. Detta har gjort att Våfflan kan bli lite hysterisk efter sötsaker när han besöker andra länder. Medan vi väntade på att kaffet skulle bryggas klart tog han en hel sockerbit och stoppade i munnen.

Efter maten började han berätta saker om amerikansk politik. Han avslöjade att han röstat på Obama, mest för att Clinton- och Bush-familjerna varit vid makten så länge att det har börjat likna dynastier, samt att han röstat för legaliseringen av gay marriage. Också han jobbar som pizzabud och brukade få leverera pizza till militärbaser med galet mycket säkerhet i form av dolda dörrar och labyrinter där man kunde gå vilse.

Det var svårt att inte ryckas med av hans naturliga charm och laid back attityd. En del av mig kunde inte låta bli att undra vem han hade varit om ödet velat att han skulle stanna i Sverige.

Annonser
kommentarer
 1. natalie skriver:

  vad ditt liv verkar intressant :Dhihi ska lätt spara denna bloggen i favoriter

  • nintendotjejen skriver:

   Kul att du gillar bloggen!Ska faktiskt erkänna att jag försöker utelämna de mindre intressanta delarna av mitt liv. ;)Ah just det, just historien om Våfflan i Stockholm är en följetong i tre delar, haha. Fortsättning imörrn alltså.

 2. fiendishrabbit skriver:

  Intressanta fakta om världen: ”Spikes kyssar kan få tjejer att bli bisexuella”…eller kanske inte. =DDu får väl göra en vetenskaplig undersökning om det där.Minst 1000 personer för att få en tillräckligt bra statistisk grund.hehe… =POch hur kan man vara vegetarian i USA om man är majsallergiker? Imponerande. Typ nästan alla amerikanska ersättningar för diverse köttprodukter (typ margarin) innehåller majs eller majsolja.Här i europa är det istället mest Raps som tar majsens roll.

  • nintendotjejen skriver:

   Jag tror jag har ganska många objekt för en sån undersökning. Kanske inte tusen men… En del var öppet bisexuella men de flesta var nog mer ”nyfikna” om man säger så. Haha, ja det är väl därför han är så smal. 😉 Han slipper i alla fall corn muffins. Jag tycker i alla fall de är så äckliga att man nästan får idissla dem. (Varför äter man sånt? Svar: För att man håller på att dö av svält.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s