Öl, metal och tv-spel

Publicerat: 15 maj, 2008 i Uncategorized

Jag hade fortfarande inte lyckats komma underfund med vad min gäst från Charlottesville, Virginia ville hitta på i hufvudstaden men jag tänkte att ”ja! tv-spel, där har vi någonting!” så jag fixade in oss på ett studiebesök på spelföretaget Avalanche Studios som ligger på Åsögatan. Min sambo jobbar nämligen som AI-programmerare där och mest på grund av krånglet med sekretessen har det aldrig blivit av att jag hälsat på. Den mest iögonfallande detaljen när man steg in på kontoret var en stor motorhuv proppfull med kulhål. Den stod bara där, lutad mot en vägg. Tydligen någonting som använts för ljudinspelning. I ett annat rum kunde man spela pingis eller Rockband. Vi blev först runtvisade och sen fick vi testa det nya spelet Just Cause 2 (uppföljaren till Just Cause) som ännu inte har kommit ut. Det var inte så stor idé att jag körde för jag suger nämligen på sådana spel men Våfflan spelade och var mäkta imponerad. Tyvärr kan jag inte skriva så mycket om detta eftersom jag har skrivit på ett NDA (sträcker på mig och nämner det eftersom all form av tystnadsplikt får människor att känna sig så viktiga).

Jag hade sedan tänkt sätta Våfflan på en sightseeingbåt eftersom han specifikt uttryckt att han ville se Stockholm från vattnet, men han ändrade sig i sista sekund och sa att han hellre ville gå och köpa shampoo. Så vi promenerade till Gallerian och letade efter shampoo i vad som kändes som en evighet. Han försäkrade flera gånger att ”I’m not picky!” men trots det så dög inga av de många sorter som fanns att köpa på H&M. Yr i huvudet av de starka dofterna vacklade han ut från affären. Vi mötte en (full?)gubbe som var sjukt fascinerad av att Våfflan var från USA vilket Våfflan själv tyckte var högst underligt. På vägen hem lyckades han slarva han bort sin SL-biljett. Inte så konstigt med tanke på de gigantiska hålen i skinnjackan. Jag kunde inte låta bli att fnissa åt honom där han stod och drog ut snytpapper, andra biljetter och kvitton ur fodret då han letade efter den.

När vi kom hem igen blev det dags för fika – någonting som vi svenskar kan, enligt Våfflan. Omväxling förnöjer. Istället för att, som dagen innan, stoppa en sockerbit i munnen såg jag honom den här gången istället titta lystet på en sakett. ”Be warned!” skrattade jag men han lyssnade förstås inte med resultatet att han en sekund senare såg ut som ett ånglok i brand som desperat försökte släcka elden med kaffe.

Jag funderade på vad man kunde hitta på på kvällen, för säkert skulle det bli jag som var tvungen att bestämma. Öl. Tänkte jag. Det är någonting jag begriper mig på! Öl och hårdrock! Så vi värmde upp med några bärs och sen stack vi till Pub Anchor där vi mötte min sambo som precis avslutat sitt pass som ninjutsuinstruktör. Någon countrysångerska började gala gamla, klassiska rockdängor till akustisk gitarr och Våfflan var fascinerad av hennes nästan autentiska sydstatsaccent.

Outkomna third person shooters, hårdrock och bärs kanske inte direkt kännetecknar det exotiska med Stockholm men Våfflan verkade gilla det. Mer än sightseeingbåtar i alla fall.

Annonser
kommentarer
 1. fiendishrabbit skriver:

  Så om jag uppfyller min plikt som ”your greatest fan”/stalker så finns det en chans för en taijutsu vs Secret Rabbit Technique fajt när solen går ner över stockholms betongdjungel?Som Showdown in Little Tokyo, men mycket mesigare =DIntressant, intressant. =P

 2. fiendishrabbit skriver:

  ”That’s because it’s a secret!”http://www.youtube.co…

  • nintendotjejen skriver:

   Jesus! Lille Skutt på steroider! Samma sorts knark som Turtles tog? A secret? ”The secret of the ooze” kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s