Stockholms under

Publicerat: 16 maj, 2008 i Uncategorized

En grej vi pratat om att göra, som man nästan bör göra om man är turist i Stockholm, var att titta på slottet. Väl där hittade Våfflan dock en broschyr om de olika muséerna och pekade på Tekniska muséet. Kunde vi inte gå dit istället? Jag suckade och förklarade att det inte fanns mycket att se där förutom en massa trasiga saker. (Japp, jag skrev en gång t.o.m. ett argt brev till Tekniska Muséet för att påtala att nästan ingen av deras utställningsobjekt fungerade och fick fribiljetter som gick ut efter två månader som plåster på såren.) Som tur var gick han till slut med på att gå in i slottet. Jag vet inte om han var så imponerad men han fick i alla fall chansen att stirra på lite pråliga utsirningar i guld och väggbonader med leoparder på (väldigt svenskt, ja ehrm).

Desto mer verkade Våfflan gilla Kafé 44 där han genast ville gå in. Han berättade att det fanns ett nästan exakt likadant ställe i Baltimore och att han gärna ville ha kaféets klistermärken men jag undrade om han verkligen uppfattat att det var en hemvist för ganska extrema vänsteråsikter. Jodå, han fattade precis och frågade om man såg ner på kommunister även här. I USA är det ju i det närmaste ett skällsord. Jag vågade aldrig fråga honom var han stod i frågan men helt klart var att han var fascinerad av ämnet.

Under hela tiden som Våfflan var här såg vi till att mata honom ordentligt. Aldrig att han skulle behöva svälta som jag gjort i USA! När vi matat honom med en god och närande zucchinipaj tog vi honom på en promenad i Årsta där vi bor. Vi stötte på många intressanta saker och det blev många frågor. Varför stod det stora boxar med sand överallt, vad sjutton skulle man med det till? Och de pyttesmå kolonistugorna, var det någon som bodde i dem? En vanlig svensk hare verkade göra ett stort intryck på honom. Han utbrast: ”That’s a ridiculously oversized bunny!” och tittade länge efter den.

Det hade blivit dags att följa Våfflan till Centralstationen för att vinka adjö. Nästa resmål var Malmö, hans födelsestad. Hela anledningen till att han åkt till Sverige var att hälsa på sin farsa och dennes släktingar men nu hade han inte kunnat få tag på dem och han visste inte var någon av dem bodde. Att pappan hette Hans Larsson gjorde inte direkt saken enklare. Lite flummigt, men vad kan man förvänta sig av en kille som en gång fått punka på cykeln efter att ha kört på en igelkott?

Jag önskade honom lycka till, han drog upp de nedhasade byxorna så gott det gick och steg sedan in i tåget.

Annonser
kommentarer
 1. fiendishrabbit skriver:

  Så svårt är det faktiskt inte.Om han vet ungefär när han är född och vilken stad han är född i så kan man ganska lätt få tag på sin födelsejournal på landsarkivet och därmed farsans personnummer.Skulle förstås ha varit enklare om han hade haft ett svenskt personnummer, fullmakt från sin mamma (då födelsejournaler är listade på modern) osv.Det enda som sätter käppar i hjulet är ju tid (sekretessprövning, nästan bara en formalitet, och skit). Vilket han kanske inte hade nog av.*suck* Folk som inte planarar…

  • nintendotjejen skriver:

   Mm, precis! Planera, planera, planera! Det kan spara en mycket tid, pengar, sveda och värk.Jag frågade honom i och för sig om han ville att jag skulle göra lite detektivarbete i frågan men då sa han bara att han kunde åka direkt till Köpenhamn istället för det kostade bara 30 kronor mer. Flummigt! Men som sagt, en sekund i taget. Fick nu reda på att han var tillbaka i Staterna och att han hade träffat sin pappa och farföräldrar som tur var.

 2. Johan skriver:

  Haha, ”rediculuos oversized bunny”. Så jävla bra! Du kan alltid kontra med att de har ”rediculous oversized elks” på deras egen sida av världen :-PPlanera är alltid bra, och ha minnst 3 backupplaner 🙂

 3. Anonym skriver:

  Våfflan verkar helt klart vara en riktig trevlig kompis. Händer det nåt nytt på musikfronten?Nätradiotips: ”Animal Tactics Radio” från NYC och som leds av bassisten i Twisted Sister.Ha en bra helg!

  • nintendotjejen skriver:

   Den som vill veta vad som händer/har hänt på musikfronten bör kolla in denna blogg de kommande veckorna. 😛

 4. Hannah skriver:

  Snällt(?) av TM att du fick fribiljetter som gick ut efter två månader.Jag antar att Våfflan var glad över att få mat här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s