If you can’t beat ‘em, join ‘em

Publicerat: 6 oktober, 2008 i Uncategorized

Det här är egentligen dödshemligt men jag måste ändå berätta. Mitt band Play Check planerar att skicka in Castlevania-covern från vår senaste skiva till Chipper’s Paradise. Innan vi gör det fann jag det dock lämpligt att låta remastra den. Detta eftersom mitt eget mixande fått stark kritik. Jag tillhör den gamla skolan av hårdrockare och avskyr det krispiga, vassa gitarrljud som dagens demoband verkar föredra. Jag vill ju ha tryck i gitarrerna, fläsk och tyngd! Men jag ska inte skylla ifrån mig. Mina kunskaper i ljudrattning är också begränsade. Man kan inte vara bra på allt… (Host host!)

Hur som helst, för ett år sedan anlitade jag en yngling som skulle göra denna remastring. I vanlig ordning slutade detta tyvärr med att jobbet inte blev gjort, trots löfte om viss betalning. Då försökte jag mig på en annan grej. Det är här det småknasiga börjar. Någon som minns Arn, killen vi bodde hos i Seattle? Han var den som sagt de allra taskigaste sakerna om ljudkvalitén på vår demo från 2006 på ThaBounzes messageboard. Att det var det var den mest överkomprimerade master han hört, att det lät skit och så vidare. Han var verkligen nedlåtande och överlägsen. Eftersom han, tack vare sina kunskaper inom området och utrustning för tiotusentals dollar, har mycket trovärdighet med sig vägde hans åsikter tungt. Det är omöjligt att avgöra exakt hur mycket han förstörde för oss genom sina uttalanden.

Kan ni då föreställa er hans min när jag plötsligt stod på tröskeln till hans hus i Seattle (jaja, snubblade på tröskeln då om det ska vara så noga!)? Allt han kunde få ur sig var: ”Woooooooooooow!” Han var förundrad och skämdes på samma gång. Bad om förlåtelse. Han visade sig vara en störtskön typ. Dessutom bjöd han oss på en massa mat och sprit så allt gammalt groll var verkligen glömt.

”I ljuset av allt detta, vad passar väl bättre än att anlita honom till jobbet?” tänkte jag för några veckor sedan, i tron om att jag fått en snilleblixt. Han som är så himla bäst, som verkade veta exakt vad vi skulle och inte skulle ha gjort med mixen, han kunde väl ta tag i det där? Arn blev jätteglad när jag frågade. Visst, han skulle gärna kika på det där. Nu har det gått en tid och i fredags fick jag ett första utkast. Redan efter några sekunder började jag kolla inställningarna på stereon. Vadå, hade jag råkat komma åt surroundljudsknappen? Var det glapp i högtalarna? Eller varför i helvete lät det annars som en black metaldemo från 80-talet? Jag fick en smärre chock. Jag överdriver inte – jag var inte ens säker på om kompgitarrerna var inkluderade i mixen!

Först började jag skratta lite uppgivet för mig själv. Började få tillbaka lite av mitt tappade självförtroende. Så han kanske inte var så bra på det där trots allt? Men sen fick jag panik. Om det ändå hade låtit ok! Men nu vill jag bara stoppa alltsammans. Mixen måste ju bli bra men samtidigt gillar jag Arn som fan.

Jättespännande fortsättning följer.

Annonser
kommentarer
 1. Anonym skriver:

  Ja det låter spännande att höra hur det blir. Att göra musik kan ha sina sidor. Man kan bli sågad. Man kan bli höjd till skyarna. Men vad spelar det för roll. För man gör det oavsett vad andra tycker om det är så att man har det i sig. Om ett par veckor åker jag till Berlin och promotar mig själv. Undrade när nästa blogginlägg skulle dyka upp. Jag var på Retrogathering 2008 där de hade en dataspelsmusiktävling. http://www.retrogathering.seHa det så bra Wire!

  • nintendotjejen skriver:

   Spännande är egentligen lite ironiskt… men man får vara glad att det finns något att skriva om. Musik, musiker och allt som hör till – det är alltid mycket snack och lite verkstad. Dessutom, jävligt lätt att såga andra. Men sen sitter man där med samma material i händerna och kan inte göra det ett dugg bättre. När man vet om att det funkar så kan man bedöma andras projekt på ett betydligt mer ödmjukt sätt. Ta det lugnt i Tyskland då, Tom. ;P

 2. Hannah skriver:

  ”Eller varför i helvete lät det annars som en black metaldemo från 80-talet? ”Förlåt men hahaha… den där meningen lät så rolig.

 3. Hannah skriver:

  Det kan jag förstå.Vissa borde tänka till lite innan dom öppnar käften 🙂

 4. Johan skriver:

  Vad är det man säger? ”Sopa framför din egen dörr innan du börjar klaga på andras uppfarter?”/J

 5. Johan skriver:

  Åt andra sidan? Han kanske verkligen tror han är bra på att mixa?? Om så är fallet är det nästan mer skrämmande….folk utan självinsikt är läääääskiga..

  • nintendotjejen skriver:

   Ja, det är ju därför Idol fascinerar så många människor. Speciellt inom branscher med hård konkurrens är det väldigt störande med folk som saknar självinsikt. De tar upp tid och de ger sig heller inte. Jag tror det är därför ”rejections” inom showbiz brukar vara så elaka.I det här specifika fallet tror jag dock så här: Han ÄR duktig på att mixa. Men han har ingen lust att lägga ner tiden som krävs. Så gör han ett halvhafsigt jobb och tror det ska passera. Typiskt killar!! Haha, host host.

 6. Johan skriver:

  Jo, Idol är läskigt. Ser alltid audition omgångarna, sedan skiter jag i resten. Vissa behöver verkligen ett uppvaknande, liksom ”Du kan inte sjunga, ge dig för fan!”Hmm..ja, men det är ju det som jag skrev tidigare? Duktig men orkar inte… Slacker? Yes? 😛

  • nintendotjejen skriver:

   Å andra sidan så ligger det en reverbeffekt på dem som går vidare på auditionen. Så att man riktigt ska höööra skillnad. (Det gjorde det förut i alla fall.)Förresten, att vissa människor inte kan sjunga beror oftast på STÖDET! 😉 *gör 200 situps och hoppas*

 7. Johan skriver:

  Plus att vi har pajasarna som går dit och fjantar sig med mening.Men ja, stödet som du säger kan tyvärr inte hjälpa en helt tondöv individ? Eller kan det? 😛

  • nintendotjejen skriver:

   Ja som den där jappen som bara gick dit för att Kishti skulle få skälla ut honom på japanska!Jooo, stödet hjälper mot det också! Du behöver bara göra jättemånga situps. Nejmen skämt åsido, det kanske inte hjälper till 100% men mycket av problemen ligger där. Kan du inte jobba med magen, så kan du inte hålla svalget öppet och då kommer du arbeta in ofrivilliga spänningar som hindrar dig från att ta de toner du vill ta.

 8. Johan skriver:

  Japaner gillar ju förnedrings TV så den där japsen förvånade mig inte ett dugg :-PSångteknik är väldigt viktigt, det håller jag absolut med om och mycket sitter i magregionen. Bara vissa kan ju inte ens hålla en ton även om den satt på deras rygg, liksom helt tondöva…men alla kan ju inte vara bra på allting 😛

 9. Johan skriver:

  Haha, jag väntade på den där frågan :-PKan säga så här, min röst har mycket att önska. Men jag är inte tondöv, har hållit på en del med musik i mitt liv, dock inte just sjunga 😉

 10. TomSmoke skriver:

  Smaken är som baken. Alla har en.Det här är just nu mitt stilideom http://www.youtube.co…Nä nu ska jag åka till musikbiblioteket och hämta en bok, musiklitteraturnörd som man är. Die for metal!

 11. TomSmoke skriver:

  Appropå musik. Jag har precis kommit tillbaka efter intensiv PRvecka i Beerlin. Massor av gratisöl, events, musik och inköp av den senaste trumteknologin som inte kommer till Sverige.Åk aldrig, aldrig, aldrig ”bekväm lyxig linjebuss” till Berlin.

  • nintendotjejen skriver:

   Ok, det ska jag komma ihåg. 😉 Fan, måste dra till Tyskland och hälsa på mina flummiga kussar…

 12. Anonym skriver:

  Hej du :)Du kommenterade på min sida om några av dessa i usa. Vilken var du intresserad av? Jag har inte varit inne här på länge och kom precis hem därifrån. Du skrev att du var i ”samma situation”? vad menar du? :)Skriv eller maila mig så lovar jag återkomma till dig :)Må bäst och trevlig helg!

 13. minelli skriver:

  Hej!Självklart .. nu är jag med :)Skicka mig ett mail så får du alla uppgifter :)blogg@live.comHälsningar från mig :)Ronald är som en brorsa för mig – han är underbar! 🙂

 14. minelli skriver:

  hej va konstigt… ?? (det va blogg@live.com -och inte yahoo)…men … skicka till lk7002@hotmail.com :=)

 15. minelli skriver:

  hej och hopp :)jag kollar båda bloggar men skicka till email adressen ovan :=)(lk7002@hotmail.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s