Värt att notera

Publicerat: 25 februari, 2010 i Uncategorized

Vi har nu kommit till slutet av reseskildringen för den här gången och i sedvanlig ordning tänkte jag ta upp lite saker jag kommit att tänka på nu när jag kommit hem.

• En evig fråga i denna blogg har varit: Hur kan amerikaner äta så lite och ändå vara så feta? Alla jag känner äter endast ett mål mat om dagen. Själv äter jag alltid frukost, lunch och middag och jag tror jag talar för de flesta svenskar när jag säger att blodsockret annars kukar ur. Kanske har jag fått svar på min fråga nu. Jag fick denna gång höra att det är för att det tillsätts så mycket hormoner och steroider i kött och ost som folk ser ut som oformliga barbapappor. Att vara tjock är ju en sak men här pratar vi om att vara konstigt fet på ett sätt som är allt annat än normalt. Jag tror faktiskt det kan ligga någonting i påståendet om tillsatserna.

• Apropå ovanstående. Jag insåg att jag endast ätit två hamburgare under hela resan. Måste väl ses som något av en bragd. Jag blev i stället matad av Erics mamma som kunde laga både kycklingsoppa och köttfärslimpa. Och sallad med tortillachips.

• Vad brukar du glo på när du kommer hem från jobbet och vill koppla av? Vanliga tv-serier kanske? Jag häpnades över hur mycket independentfilm de kollar på där borta. Hemmagjorda grejer som till exempel den här som sålts på bensinmackar och blivit megapopulär. Vi såg även den här indierullen där en kille från ett av tv-spelsbandet som spelade på PowerCon hade huvudrollen. Soundtracket var skorrig gitarrmusik och allting var väldigt lågbudget. En annan sak jag inte kan förstå är varför man vill titta på microvågsugnsvideos på Youtube – varje dag! Nu snackar jag inte om bull-tv utan om små shower där man bränner upp olika prylar i en micro för att se hur snyggt just den saken exploderar. Eller vad sägs om att ha på en full webbkameratjej som sitter och mumlar med monoton röst i timmar i bakgrunden på sin dator hela tiden och aldrig tröttna på det? Det är otroligt att sådana människor och Einstein båda tillhör släktet Homo Sapiens. Sen har vi alla dessa speedruns som man ska äta till och till och med somna till.

• Hur kan amerikaner vara så totalt avstängda från övriga världen? Jag och Eric kom att prata om folk på mitt jobb och jag berättade hur svårt det kunde vara att förstå Cockneydialekten. Eric gjorde då en besvärad min och uttryckte sin ogillande över detta läte. ”Men The Queen’s English är i alla fall utav det vackraste som finns,” fortsatte jag. ”Va, usch, Queens, där låter de ju för jävliga!” ”Nej nej, jag pratar alltså om The Queen’s English, alltså standardengelska.” ”Nej, usch och blä, säger jag bara. Queens, Brooklyn, Bronx… it’s all the same.”

• Efter en titt i plånboken inser jag att jag gjort av med endast 90 dollar på hela resan. Skicklighet eller tur?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s