Nörderi på elitnivå

Publicerat: 20 januari, 2011 i Uncategorized

Jag kom just hem från en tre dagars tv-spelsmusikconvention i Washington DC och detta äventyr skulle jag vilja dela med mig av till er. Jag kommer att kalla festivalen för PowerCon vilket alltså är ett påhittat namn. I övrigt gäller att samtliga namn på denna blogg är fingerade för att jag ska t.ex. kunna skriva skit som inte bör hittas av dem som jobbar med conventionen samt för att inte paja folks rykte. Google kan vara vår bästa vän och vår värsta fiende. Vill ni veta riktiga namnet på ett band eller festivalen, PM:a mig.

 

PowerCon – Vuxna(?) män gör saker tillsammans

Amerikanska nördar är något helt annat än den svenska sorten. Har du aldrig varit i USA har du inte sett en riktig nörd, så enkelt är det. Här är det tillåtet att vara insnöad på saker, säga ”whoa dude!” om Super Mario och tro att man är ball eller sjunga en tv-spelstrudelutt medan man dansar runt med bästa killpolaren.

De flesta är killar med glasögon och sunkiga kläder (alternativt utklädda till någon tv-spelsfigur), flottigt hår och runda glasögon. Tjejfobi är en vanligt förekommande åkomma. (Det där kanske lät för stereotypt, men är helt sant.)

En gång om året hålls så PowerCon där alla de här människorna kan träffas och umgås med likasinnade. Här kan de ”festa” och vara sig själva för en stund. Det är betryggande att veta att ingen kommer att döma dig för att du är tokig i (ja, rent av fixerad vid) tv-spel, Transformers och japanska seriefigurer med gigantiska ögon.

Dessa människor tycker att de partar som rockstjärnor när de svänger sina lurviga till en Mega Man-chiptune. De har förmodligen aldrig varit på club, rockpub eller en stor konsert så hur skulle de kunna sakna dessa saker?

Det är jättepatetiskt men ack så charmigt. Det är helt enkelt PowerCon.

(Jag kommer att redogöra för festivalen dag för dag. Okej? Häng på!)

Annonser
kommentarer
  1. fiendishrabbit skriver:

    Du. Om den här bloggen fortsätter tills att jag har haft ett stabilt jobb i några år så lovar jag att jag ska överraska dig på PowerCon någon gång utklädd till Edwin Odesseiron. Kodfrasen är ”What is this PlayCheck-magic that makes me do your bidding” =DDet enda som skiljer USA från Sverige är att det är just den här typen av videogaming kultur är äldre i USA. Tja, och att det är ett större land (som är mer homogent än Europa), så det är lättare att få ihop nichegrupper.Tja, och att det inte är accepterat att man sunkar ner sig till den nivån.

    • nintendotjejen skriver:

      Om du dyker upp och säger det där så kommer jag dö av skratt. Men! Hur ska du hitta mig på PowerCon? Där har du en utmaning. Blir allt svårare för varje år som går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s