En bok om att resa till USA

Publicerat: 24 september, 2011 i Uncategorized

När jag säger att jag älskar USA så är det inte ovanligt att folk rynkar på näsan. Det är ingen hemlighet att många svenskar har något emot det där stora landet där borta, om inte annat hyser en hatkärlek gentemot det.

Folk tycker att man är från vettet om man säger att man skulle vilja bo där. Men nu råkar det vara så att USA inspirerar mig och när något gör det är jag inte sen med att erkänna det. Det kvittar om jag i samma veva måste avslöja hur avundsjuk jag är på ett par jag känner som flyttade till Los Angeles och som lägger upp fantastiska bilder på Facebook i tid och otid.

När jag så fick boken ”Med Dolly Parton i baksätet” av Staffan Heimerson av några släktingar blev jag smått salig. ”Det här är en bok för dig,” sa de och visst hade de rätt i det. Heimerson tar upp precis det som jag lagt märke till och gillar med landet och han förklarar det på ett sätt jag aldrig skulle kunna göra. Han har varit utrikeskorrespondent i Washington och även rest till USA åtskilliga gånger, faktiskt gjort minst en roadtrip (förmodligen flera) som han berättar om.

På ett målande sätt beskriver han de original han har träffat och berättar om galna företeelser och man får lust att skrika: ”Ja! Ja! Precis så där är det!” Han är inte rädd för att berätta om sin kärlek till landet och hur den har påverkat honom.

Om man letar efter svenska böcker om USA så handlar det mycket om hur det fungerar att resa dit, politik, ren dokumentation och sådant som rör även oss här i Europa. Böcker som försöker fånga den amerikanska själen – och då på ett positivt sätt – är väldigt ovanliga. Därför fyller Staffan Heimerson ett viktigt hål med sin bok.

(Och bry er inte om titeln. Om folk frågar vad det är för skräp ni har i bokhyllan, säg då att det är en vetenskaplig avhandling som tar upp huruvida Dolly Parton måste ligga på rygg även när hon slaggar i bilen.)

Annonser
kommentarer
 1. fiendishrabbit skriver:

  Blir det något partaj i år också?

  • nintendotjejen skriver:

   Tjaaa! Hur är läget?
   Ska försöka med alla medel att åka dit till nästa PowerCon. Men vissa saker måste ordnas upp först:
   1. Måste få Eric att förstå att det är slut mellan oss och att jag INTE kommer att bo där hur mycket han än tjatar.
   2. Måste få ”podcastnissen” att inse att jag aldrig kommer att bli kär i honom men att det ändå vore praktiskt om jag kunde bo i deras rum.
   3. Måste få Ralph att fatta hur bra och kul det vore om jag kom och bodde hos honom i New York.

 2. fiendishrabbit skriver:

  Läget är bra, fast fortfarande jävligt knapert med pengar. Som vanligt. Jobbade hårt i sommar, så liiite pengar har jag. Men jag är inte så carefree att jag kan blåsa dem på USA resa. Till och med flyget kostar ju mer än vad jag behöver för att leva på i en månad om jag håller igen.

  När det gäller din situation så låter det som du försöker övertyga en bunt amerikanska nördar att du är en person och inte ett sexobjekt. Svårt. Jävligt svårt. ^_^

  • nintendotjejen skriver:

   Aww, om jag hade varit laddad med stash så hade jag bjudit dig. 😦 Du ska inte börja med aktier igen då? Borde stå lågt nu. 😉
   Min situation… tja, när du beskriver det så kan man väl säga att det inte är något precis nytt, haha!

   • fiendishrabbit skriver:

    Aktier behöver både tid, tillfälle och kapital.
    Back in the days så hade jag 80 papp att investera, en i det närmaste idiotsäker bullmarket och fem år att låta pengarna växa till sig.
    Idag så har jag inga stora pengar att investera, eller tid.
    Men hade det varit för 5 år sedan så hade jag satsat på guld. Men inte idag. För guldet kan gå upp och det kan krasha som en sten vilken dag som helst. Hälften av priset beror på en investeringsbubbla. Idag så skulle jag satsa på gruvföretag (inte ädelmetall, utan basmetaller som järn. För kina kräver sjukt mycket stål och priset fördubblas ungefär vartannat år).

    Och även om du hade bjudit så hade jag inte åkt. Jag tycker att bloggen är skitkul, men när du säger ”jag har skaffat boende hos en stabil och pålitlig kille” så betyder det att du har fått ett ”Uuuh, sure” från en Hashtomte i Idaho. 🙂

   • nintendotjejen skriver:

    Men! Du skulle ju bo på Gaylord National Hotel. Värsta lyxen! 😉 Och käka Elevation burgers.

 3. fiendishrabbit skriver:

  ”Gaylord” national hotel? Uh huh.
  Jag vet inte om jag vill ta in på ett hotel som har ”Gaylord” i namnet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s